[...] - 30g cebulki - 40g szpinaku - pieprz, sól Przygotowanie: Podsmażyć na rozgrzanej patelni boczek, cebulkę oraz szpinak. Mięso z kurczaka przyprawić wedle uznania, rozbić jak na rolady. Całość z patelni zawinąć do mięsa, podpiekać na maśle, dolać wody i dusić około 20min. Smacznego ;) /SFD/Images/2016/1/31/269d5a625aac49e79b85d54ce23de3ce.jpg [...]
[...] wsi siedzieć %-) Szczęście świni widać po grubości słoniny. W sklepach dominują połcie o grubości 1 - 1,5 cm. Chów przemysłowy ma swoje prawa. Każdy hodowca chce wyhodować jak najwięcej drogiego mięsa i jak najmniej taniego tłuszczu. Czyli te świnki przemysłowe to taki trochę body building uprawiają. A wy tu piszecie: "świniomasa" :-D Nawet są [...]
[...] Wydaje mi się, że to plotka, ale jednego kolesia to pokazywali mi palcem i mówili: "O patrz. Ten koleś co wieprza dodatki paszowe dla tuczników." Wierzyć? W sumie jak znam mądrość niektórych zawodników... A jak jeszcze sobie tę mądrość pomnożę przez ambicję i chęć wyglądania oraz sprowadzę do wspólnego mianownika z powszechnymi [...]
Swojskie jajka to jest to :D czuć mega różnicę w smaku pomiędzy takimi a sklepowymi :) Jak ja nauczony do swoich jajek to te ze sklepu po prostu śmierdzą, a takie od kurki to nawet przyprawić nie trzeba. A dzisiaj po cardio mega śniadanko, skusilem sie na tego Tatara z biedy i naprawdę mega. Cala paka prawie 50g bialka, do tego lniany, orzechy i [...]
Nieco zmniejszyłem objetosc treningowa i podbilem kcal na ok 220/230. to jak obecnie nabija sie sylwetka zaczyna byc czyms pieknym, mysle ze do niedzieli beda fotki - musze sie ogolic :P Obecnie lecialo pełno mojej keto pizzzy czyli JAJKA+Mąka z pestek dyni (sprawdzcie makro to was zaskoczy) + nieco lnianego zapazonego tak zeby stworzyl kleik, ale [...]
Truskawki wyglądają zachęcająco :-o mniam a jak babeczki robisz ? Aga to wersja na mega szybko- rozmrożony szpinak, 4 jajka i 60 gram mąki- wymieszać, przyprawić wg upodobania (ja zapomniałam :P). Wlać do foremek. I na wierzch dałam plasterki szparagów i boczku. Do piekarnika. Ja dałam 200 stopni i ok 15 minut, ale to zawsze na oko robię :D
Pierwsze tygodnie są najlepsze jak się wkręca, estro zbijaj:) Przyprawy i reszta rewelacja totalna.., dobrze gotujesz to wiesz jak przyprawić i nie tylko.., jeśli chodzi o plan to wskazówki zielonegokrzysia dobrze się wpasują.., pozdro....
[...] tę masę dobrze przyprawić, tutaj sprawa indywidualna, ale ja uważam, że przyprawy hojnie należy sypać, bo soczewica chyba "zjada" wszystko. Lubię zdecydowane smaki, więc jak ktoś chce poczuć przyprawy, nie ma co oszczędzać, ale przede wszystkim - wedle gustu. Jak masa przestygnie, może być letnia temperatura (nie wcześniej, bo może się [...]
[...] pomidorów -puszka 330 gr pomidorów pelatti (uważać co by były naturalne, tzn bez cukru i soli!!) -50cl oliwy z oliwek -duża cebula -3-4 ząbki czosnku -śmietana 12% (lub inna jak ktoś lubi, mi się 12-stka nie waży więc daję taką) -przyprawy- ja daję standardowo sól i pieprz, kurkumę :-D, czerwoną paprykę, bazylię (ostatnio z braku świeżej suszoną) [...]
[...] do keksówki i wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni). Po chwili zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy ok 50 minut. Można jeść na ciepło, na zimno - jak kto lubi. Smacznego :-) SEREK TOPIONY Potrzebujemy: 500g twarogu (półtłustego) 1 jajko 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli Przygotowanie: Wszystkie [...]
[...] 1 ) opakowanie mrożonego szpinaku opakowanie twarogu lub sera feta czosnek, trochę pieprzu szpinak rozmrozić, na patelni odparować wodę, dodać czosnek, doprawić do smaku jak kto lubi, nie solić jeśli się robi z serem feta w głębokim talerzu widelcem rozgnieść ser feta szpinak + ser wymieszać, ostudzić nadzienie 2) puszka tuńczyka 3 jajka [...]
[...] ok 200 g zimnej wody +- szczypta soli i pieprzu, łyżeczka suszonej bazylii twaróg półtłusty 100g, śmietana 1 łyżka + łosoś wędzony 50g Naleśniki żytnie robi sie tak samo jak zwykłe pszenne, z tym wyjątkiem, że smażymy je dłuzej, tak aby mąka sie dobrze wysmażyła. Ja lubie naleśniki przyprawić, daję dużą szczypte soli i pieprzu i zioła jakie [...]
[...] przyprawić i wymieszać. Podana proporcja jest przykładowa, można ją zmieniać w zależności od upodobań (można np. dać 3 jajka i 60 g soczewicy, wtedy będzie mocniej jajko czuć). Pasta smakuje świetnie zarówno na kanapkach jak i sama. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/f1b873757bc740f990206b518fc33918.jpg Zmieniony przez - Surreal w dniu 2012-12-22 17:25:39
taki trochę pasztet jakby składniki: jako, że to danie testowe, żal mi było poświęcać indyka, więc zrobiłam z kurczaka... /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/e1ca50c48bd24164abe2bc953d28073f.png przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, chilli, muszę popracować nad kolorem, więc pewnie next time słodka papryka ( tym razem mi brakło ) instrukcja montażu cebule [...]
[...] ewentualnie maggi. Do pojemniczka piętrami wykładamy rybę, na nią porcję warzyw, znów rybę i warzywa. Jak wystygnie to wkładamy do lodówki i jemy na zimno. Najlepiej smakuje jak poleży dzień, lub dwa :) Smacznego :) i Wesołych Świąt wszystkim };-) /SFD/Images/2015/12/23/8c03a18168074df8936270e4f558a32a.jpg Zmieniony przez - Mariusz_Prz w dniu [...]
Kilka moich przepisów jest w dziale Kuchnia SFD. Rorek, nie jest to kura ale jak się uprzesz to możesz zrobić to też z piersi: Placek ryżowy po zbójnicku Gulasz Skład: -odtłuszczona szynka wieprzowa (może być wołowina): 500g -cebula: ok 200g (2 szt.) -pieczarki: ok 150g -czosnek: 5-6 ząbków -koncentrat pomidorowy: ok 20g (łyżka stołowa) [...]
dzieki, jeszcze jedno pytanie, 1 raz kupilem dzisiaj lososia w kaufie na promocji, jak go przyrzadzic? np takiego duszonego na patelni w folii aluminiowej, czym przyprawic? ile czasu dusic ?
dzieki, jeszcze jedno pytanie, 1 raz kupilem dzisiaj lososia w kaufie na promocji, jak go przyrzadzic? np takiego duszonego na patelni w folii aluminiowej, czym przyprawic? ile czasu dusic ? Sól, pieprz, sok z cytryny-ja często dodaje odrobinkę miodu. Z duszeniem rożnie bywa, ale 20 min będzie ok myślę Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-01-31 [...]
a nie lepiej na teflon wrzucic jak dla mnie kurak z wody jest nie jadalny i do tego smierdzi :/ no i przyprawic ciezko . pokroj na kawalki natrzyj papryka czy czyms i wrzuc na teflon silnie rozgrzany gdy sie upiecze z obu stron zmniejsz ogien chodzi tu oto zeby sie zrobila 'skorka' ktora sprawi ze nic nie bedzie wyciekac tylko bedzie soczyste w [...]